Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen
Twitter
Onderdelen

A

A

A

U bent hier: Home Algemeen Waarom een nieuw model?

Waarom een nieuw model?

 

Het aanbod is vaak versnipperd

Ouderdom komt met gebreken. De gezondheid en het welbevinden wordt minder en ouderen hebben steeds meer hulp nodig bij de gewone dagelijkse dingen. Voor die hulp zijn er verschillende instanties, maar die werken lang niet altijd goed samen. Omdat er vaak sprake is van verschillende aandoeningen tegelijkertijd, zien ouderen ook verschillende medisch specialisten. Zij weten vaak niet wat een andere dokter aan medicijnen heeft voorgeschreven. Al snel verliezen de oudere en de familie het overzicht. Deze situatie is niet goed voor het welbevinden, de gezondheid en de zelfstandigheid van de oudere. Met als gevolg vaker opnames in het ziekenhuis, meer thuiszorg en als dat niet voldoende meer is: het verpleeghuis.

Meer kwaliteit, minder kosten

De overheid wil meer kwaliteit van zorg voor ouderen, maar ook minder kosten. Er komen steeds meer ouderen en de zorg moet wel betaalbaar blijven. Ook voor de jongere generaties. Daarom heeft de overheid geld uitgetrokken om te onderzoeken hoe we de ouderenzorg beter kunnen organiseren in Nederland. Het Programma Geïntegreerde Ouderenzorg heeft geld gekregen om te experimenteren met een heel nieuwe vorm van zorg: SamenOud.

Nieuwsbrief
Inschrijven voor de digitale nieuwsbrief

BeterOud

BeterOud heeft de opdracht om succesvolle projecten uit het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO), waaronder SamenOud, verder over het voetlicht te brengen en uit te rollen. Kijk voor meer informatie op de website van BeterOud.

Ga naar NPO website